Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Abdel Basset al-Megrahi u komi

Libijski atentator na američki zrakoplov je na samrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Abdel Basset al-Megrahi, jedina osoba osuđena za atentat iz 1988. na američki zrakoplov iznad Lockerbieja u Škotskoj, u 'komi' je i na samrti u Libiji, objavio je CNN.

Američka tv postaja objavila je da je pronašla Megrahija, oboljela od raka prostate u terminalnoj fazi, u gradu Tripoliju. Njegova se obitelj brine o njemu. 'Dajemo mu samo kisik. Nitko nam ne daje medicinski savjet', objasnio je sin Kaled. 'Nema liječnika. Nemamo od koga tražiti pomoć. Nemamo telefonsku liniju da nekog nazovemo', dodao je on.

U eksploziji letjelice Pan Ama iznad škotskog gradića Lockerbieja poginulo je 270 osoba, većinom Amerikanaca, u prosincu 1988. Abdel Basset al-Megrahi, osuđen 2001. na doživotni zatvor zbog umiješanosti u taj atentat, oslobođen je iz humanitarnih razloga 20. kolovoza 2009. kad su mu liječnici dijagnosticirali rak prostate u terminalnoj fazi procjenjujući da su mu preostala tek tri mjeseca života. U Libiju se vratio kao heroj i sastao s Moamerom Gadafijem.

Njegovo oslobađanje osudila je javnost u SAD-u, a britanski premijer David Cameron kasnije je rekao da je odluka škotskog ministarstva pravosuđa bila pogrešna. (HIna)

Pročitajte i ovo Ilustracija bit će ključni svjedok Ručak ubio troje ljudi: Jedini preživjeli probudio se iz kome nakon mjesec dana Uhićen Matteo Messina Denaro poznat po nadimku diabolik Posljednji kum sicilijanske mafije neće se probuditi iz kome: Liječnici će ga prestati hraniti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene