Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako prestane ofenziva

Libija: Pobunjenici spremni na prekid vatre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski pobunjenici su spremni poštivati prekid vatre pod uvjetom da snage Moamera Gadafija obustave svoju ofenzivu na gradove koje drže pobunjenici, rekao je u petak šef pobunjeničke organizacije Mustafa Abdeldžalil.

'Spremni smo na prekid vatre pod uvjetom da se naša braća u gradovima na zapadu mogu slobodno izražavati i da se Gadafijeve snage povuku iz naših gradova', rekao je Abdeldžalil, šef Nacionalnog prijelaznog vijeća. Na konferenciji za novinare u Bengaziju Abdeldžalil je precizirao da cilj pobunjenika ostaje svrgavanje Gadafijeva režima.

'Svrha revolucije je oslobođenje Libije i ujedinjenje njezinog teritorija s Tripolijem kao glavnim gradom', rekao je. Čini se da je od odstupio od prethodnih izjava o odgovornosti pobune koja zahtijeva da Gadafi bude izručen pravosuđu. 'Naš je glavni zahtjev je odlazak Moamera Gadafija i njegovih sinova iz Libije', rekao je dužnosnik pobunjenika.

Abdeldžalil je govorio nedugo nakon susreta sa specijalnim izaslanikom UN-a u Libiji, Jordancem Abdelom Ilahom Katibom, koji je objasnio da je pitanje mogućeg prekida vatre između pobunjenika i snaga vjernih Gadafiju spomenuto u razgovorima s vođama pobune. (Hina)

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić i Krešimir Krolo - 1 Eskalacija Nižu se incidenti, posla ima i za policiju: "Ovo podsjeća na film Beskrajni dan, požar bi trebale gasiti sve uključene strane" Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene