Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naoružana skupina muškaraca u ponedjeljak je napala kombi libijske središnje banke u Sirti i iz njega ukrala 55 milijuna dolara u u različitim valutama, javila je državna novinska agencija Lana.


Deset naoružanih pljačkaša presrelo je kombi u Sirti, odnijevši pritom 53 milijuna libijskih dinara (oko 43,5 milijuna američkih dolara) i strane valute u vrijednosti od 12 milijuna američkih dolara, prenosi agencija Lana.

Vezani članci Slika nije dostupna Libija: Francusko veleposlanstvo napadnuto autobombom Slika nije dostupna Tripoli: Napali ured premijera, ubijena dvojica zaštitara

>> Libija dvije godine nakon pada Gadafija: Nitko ne slavi, zemljom vlada kaos

Kombi je vozio iz smjera zračne luke, u koju je novac dopremljen iz Tripolija i trebalo ga je sigurno prebaciti u podružnicu središnje banke u Sirti. 'Ova oružana pljačka predstavlja katastrofu ne samo za Sirtu već i za cijelu Libiju', rekao je jedan od visokih gradskih dužnosnika za Reuters.

Također je kazao da su mjesne vlasti već nekoliko puta zatražile bolje osiguranje kod prijevoza ovako vrijednih pošiljaka. Libijska vlada se od 2011., otkad je s vlasti svrgnut Moamer Gadafi, bori za uspostavu kontrole u zemlji prepunoj naoružanih bandi i radikalnih islamista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook