Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuni kaos

Libija: Opljačkan kombi središnje banke, ukradeno 55 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružana skupina muškaraca u ponedjeljak je napala kombi libijske središnje banke u Sirti i iz njega ukrala 55 milijuna dolara u u različitim valutama, javila je državna novinska agencija Lana.

Deset naoružanih pljačkaša presrelo je kombi u Sirti, odnijevši pritom 53 milijuna libijskih dinara (oko 43,5 milijuna američkih dolara) i strane valute u vrijednosti od 12 milijuna američkih dolara, prenosi agencija Lana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi napad Libija: Francusko veleposlanstvo napadnuto autobombom Slika nije dostupna Nisu dobili obećanu nagradu Tripoli: Napali ured premijera, ubijena dvojica zaštitara

>> Libija dvije godine nakon pada Gadafija: Nitko ne slavi, zemljom vlada kaos

Kombi je vozio iz smjera zračne luke, u koju je novac dopremljen iz Tripolija i trebalo ga je sigurno prebaciti u podružnicu središnje banke u Sirti. 'Ova oružana pljačka predstavlja katastrofu ne samo za Sirtu već i za cijelu Libiju', rekao je jedan od visokih gradskih dužnosnika za Reuters.

Također je kazao da su mjesne vlasti već nekoliko puta zatražile bolje osiguranje kod prijevoza ovako vrijednih pošiljaka. Libijska vlada se od 2011., otkad je s vlasti svrgnut Moamer Gadafi, bori za uspostavu kontrole u zemlji prepunoj naoružanih bandi i radikalnih islamista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene