Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanci su izvijestili kako su njihovi zrakoplovi napali snage lojalne Moameru Gadafiju na trima različitim područjima, samo dan nakon što je svrgnuti libijski vođa rekao kako NATO-ova bombardiranja neće još dugo potrajati.


U pustinjskoj enklavi Bani Valid, britanski su zrakoplovi uništili zapovjedni centar, a potom su bombardirali zapovjedni centar u Hunu, izvijestilo je britansko ministarstvo obrane.

U priopćenju ministarstva također stoji kako su zrakoplovi GR4 pogodili i bivšu školu u Gadafijevu rodnome gradu Sirtu, koja je pretvorena u bazu za oklopna vozila i protuzračno topništvo.

U utorak je u Gadafi u govoru rekao kako 'NATO-ova zračna bombardiranja neće još dugo potrajati', no britanski ministar vanjskih poslova William Hague nedugo nakon toga je istaknuo kako će se 'NATO-ove vojne akciji u Libiji nastaviti dok god to bude potrebno'. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Gadafi prošli mjesec pokušao od Kineza kupiti oružje Slika nije dostupna Borbe u Bani Validu, posljednjem uporištu Gadafijevih snaga