Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lezbijke podijelile jajašca i rodile blizance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karen Wesolowski i Martha Padgett istog su dana rodile blizance pa sada, nakon više godina neuspjelih pokušaja i želje za jednim djetetom, imaju čak četvero.

Karen i Martha, lezbijski su par, a upoznale su se prije devet godina. Već tri godine neuspješno pokušavaju ostati u drugom stanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šanse: 1: milijun Britanka rodila crno-bijele blizance Slika nije dostupna Sretna velikogorička obitelj VIDEO: Dobili dva para jednojajčanih blizanaca

'Polako mi je otkucavao biološki sat. Pokušavale smo tri godine i iscrpili su nas svi ti silni pokušaji. Koristili smo moja jajašca, pa Marthina, donorsku spermu... Potrošile smo desetke tisuća funti na razne tretmane. I tada mi je Martha predložila da pokušamo obje istovremeno', kaže 42-godišnja Karen.

'Sreća je što naš liječnik nije mislio da smo lude i hrabrio nas je u našim pokušajima. Podijelile smo kroz cijelu trudnoću zajedno, uzimale iste lijekove kako bi osigurale da smo na istom ciklusu. Doživljavale iste nuspojave, koje su bile strašne', kaže Martha.

Sada su Karen i Martha sretne majke četvorki.

Prva je rodila Martha, Sophiu i Alexa. 22 sata poslije Karen je na svijet donijela Andrewa i Siennu.

'Željele smo samo jedno dijete', dodaje Martha Padgett .

Ova 38-godišnjakinja, već ima desetogodišnju kćer s bivšim suprugom Davidom.

'Moj je brak s Davidom završio jer smo se udaljili dok je on bio u vojsci. Nakon toga sam i počela izlaziti s muškaracima, a žene nikad nisam doživljavala na romantičan način, sve dok nisam upoznala Karen. S Davidom sam i dalje u dobrim odnosima', dodaje Martha Padgett.

Karen i Martha nisu očekivale da će se djeca roditi istog dana.

Andrew je imao manjih problema s disanjem i morao je ostati u bolnici nekoliko tjedana, a ostala su djeca rođena bez ikakvih zdravstvenih problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene