Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubojici Johna Lennona po četvrti je puta odbijena molba za puštanjem na slobodu radi "bizarne prirode" njegova zločina. Chapman je u zatvoru već 25 godina. Nakon što je odslužio 20 godina od doživotne kazne dobio je mogućnost da ga se prijevremeno pusti iz zatvora.


51-godišnji Mark David Chapman mora ostati u zatvoru u Attici još najmanje dvije godine zbog ubojstva Johna Lennona koje se dogodilo 1980. ispred zgrade na Manhattanu u kojoj je živio slavni član Beatlesa.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Erotski momenti celebova na aukcijama Slika nije dostupna Sretan 70. rođendan, John Lennon!

"Komisija je i dalje zabrinuta zbog bizarne prirode tog unaprijed smišljenog i nasilnog zločina", stoji u odluci objavljenoj u utorak nakon Chapmanovog pojavljivanja ispred tročlane komisije u Attici.

Saslušanje je trajalo 16 minuta, izjavio je Scott Steinhardt,
glasnogovornik državnog odsjeka za pomilovanje. "Iako je komisija zabilježila vašu zadovoljavajuću institucionalnu prilagodbu", stoji u odluci, "zbog iznimno nasilne prirode zločina, vaše puštanje ne bi bilo u interesu zajednice".

Odluka je donesena jedan dan nakon što bi Lennon obilježio 66. rođendan.