Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primati u opasnosti

Lemurima na Madagaskaru zbog krivolova prijeti istrebljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Madagaskarski su lemuri u velikoj opasnosti zbog političke nestabilnosti koja vlada u toj otočnoj zemlji. Njihova staništa uništavaju krivolovci.

Lemuri s Madagaskara danas su među najugroženijim primatima na planetu zbog uništavanja njihova staništa i krivolova, upozorili su u ponedjeljak stručnjaci za zaštitu prirode objavljujući novu studiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestašica vanilije Loše vijesti uoči ljeta: Cijene sladoleda bi mogle neugodno iznenaditi Slika nije dostupna Okrutna sudbina Koliko slatko, toliko i tužno: Bebe čimpanze na povodcu potrčale jedna drugoj u zagrljaj

>> Otkrivena nova vrsta izumrlih lemura

Studija pod naslovom "Primati u opasnosti", predstavljena na konferenciji o biološkoj raznolikosti u indijskom gradu  Hyderabadu ističe da od 25 različitih primata u opasnosti u svijetu, šest vrsta živi na Madagaskaru, pet u Vijetnamu, a dvije u Brazilu.

"Iako dosad nismo izgubili nijednu vrstu primata tijekom stoljeća, neke su doista u beznadnom stanju", ocijenio je Christoph Schitzer, odgovoran za istraživanje unutar zaklade Bristol Conservation and Science Foundation koja je sudjelovala u studiji.

"Lemuri su danas među najugroženijim sisavcima na svijetu, nakon više od tri godine političke krize i u nedostatku zakona koji bi ih štitio", nastavio je on, osvrćući se na političku krizu koja potresa zemlju od svrgavanja predsjednika Marca Ravalomanane.

Izvješće u kojemu je sudjelovao i Međunarodni savez za očuvanje prirode ocjenjuje da su primati žrtve uništavanja njihova prirodna staništa i ilegalnog lova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene