Obavijesti Video Pretražite Navigacija
21 godinu nakon horora

'Željela me zadaviti. Mislila je da sam zla, da sam četnička beba!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski list 'Standard' objavio je potresnu priču o 21-godišnjoj Lejli Damon, djevojci koja je rođena u Bosni i Hercegovini, nakon što je njenu majku silovao srpski vojnik u koncentracijskom logoru.

Britanski novinari koji su snimili Lejlinu majku nakon poroda u Sarajevu ističu da je ta žena tada htjela zadaviti svoju bebu. Ti novinari, Sian i Dan Damon, usvojili su Lejlu kad je bila stara samo devet dana i odveli je u London, gdje je i odrasla u sad već punoljetnu djevojku, piše Klix.ba.

Lejla je za britanske medije progovorila o svemu onome što se dogodilo njezinoj majci kako bi podigla svijest o teškim i nezaboravnim posljedicama ratnih silovanja.

'Ona me je apsolutno mrzila kad sam se rodila. Mislila je da sam zla, da sam četnička beba i da ću odrasti i biti poput muškarca koji ju je zlostavljao. Nije htjela imati nikakvu vezu sa mnom', kazala je Lejla koja je sve detalje o tome kako je došla na svijet i što se kasnije dogodilo saznala kad je napunila 18 godina.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Ilustracija sjedočenje na sudu Optužen je za silovanje žene koja mu je iznajmila stan preko Airbnba: "Povukla sam namještaj i sakrila nož jer nisam znala što je još spreman učiniti"

Summit o okončanju seksualnog nasilja: Angelina Jolie: 'Mit je da je silovanje neizbježan dio sukoba'

Tada su joj roditelji, koji su je usvojili, pokazali snimke intervjua koje su obavili s njezinom majkom u bolnici u BiH.

'U videoporuci je rekla da me ne može držati kad plačem, jer će me zadaviti. Ta mržnja prema meni i drugoj djeci koja su rođena zbog silovanja je česta u ratu. Ogorčenost i gnjev koja nastaje je vrlo snažan i zbog toga djeca koja su žrtve rata teško budu prihvaćena u društvu', priča Lejla.

Ova mlada djevojka trenutno radi u humanitarnoj organizaciji 'War Child' i o svom je iskustvu govorila na konferenciji o sprječavanju seksualnog nasilja u ratu.

Lejlina majka je u međuvremenu pronađena i 21-godišnjakinja već razmišlja da se susretne s njom.

'Za mene ne bi predstavljalo nikakav problem da je upoznam. Nisam puno ljuta, niti je mrzim', ističe Lejla u razgovoru za britanski list 'Standard'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene