Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se zaledilo

Led 'zarobio' brodove čak 12 nautičkih milja od obale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se iznenada zaledilo more na području od čak 12 nautičkih milja od obale, u njemu su 'zarobljeni' ostali i mnogi brodovi.

Prije osam dana more u zaljevu Laizhou na istočnoj obali Kine u provinciji Shandong, bilo je zaleđeno tri nautičke milje od obale. Međutim, kako su dani postajali hladniji, sve se više zaleđivalo i more. Danas je ono zaleđeno čak 12 nautičkih milja od obale, priopćili su u državnom uredu za ocean.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Morski led u prosjeku je debeo 15 do 20 centimetara, a na nekim je dijelovima njegova debljina i 35 centimetara, javlja AP. Kinezi slave festival proljeća, međutim zbog niskih temperatura sve se više bore s ledom.

>> Ovako izgleda kad pecate ribu ispod zaleđenog jezera!

Najniža temperatura bila je minus 13 Celzijevih stupnjeva. Zbog zaleđenosti, mnoga su plovila ostala zarobljena u debelom sloju leada, te vlasnici strahuju da će mnoge, nakon što se more odledi, pronaći oštećena.

Vjeruje se, ipak, da će se zaleđeni dio mora odmrznuti do kraja veljače. Područje oko zaljeva Laizhou trenutačno se 'hladi' na minus devet stupnjeva, a meteorolozi predviđaju da ništa toplije neće biti niti narednih dana.

Fascinantnu snimku brodova zaleđenih u moru možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene