Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netočne i pogrešne informacije

Le Monde stoji iza svojih informacija, Amerikanci demantiraju špijunažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski dnevnik Le Monde, što ga je šef američkih obavještajnih službi James Clapper optužio za objavljivanje 'lažnih' informacija o špijunskim operacijama američke Nacionalne agencije za sigurnost u Francuskoj, stao je u srijedu iza svojih informacija.

Direktor američkih obavještajnih službi koje obuhvaćaju 16 obavještajnih službi, a među njima Nacionalnu agenciju za sigurnost, kazao je da članci objavljeni u dnevniku sadrže 'netočne i pogrešne informacije o aktivnostima američke obavještajne službe'.

'Informacija prema kojoj je Nacionalna agencija za sigurnost skupila više od 70 milijuna 'snimki telefonskih podataka francuskih građana' lažna je', kazao je James Clapper ne navodeći što nije točno.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

>> NSA: Prikupili smo 56.000 emailova običnih građana, ali nije bilo namjerno

Na svojoj mrežnoj stranici Le Monde je u srijedu kao odgovor objavio 'dokument iz NSA koji Clapper dovodi u pitanje', posebice 'grafički prikaz opsega telefonskog nadzora ostvarena u Francuskoj'.

To 'jasno pokazuje da je Agencija snimila podatke iz 70,3 milijuna francuskih poziva', između 10. prosinca 2012. i 8. siječnja 2013., ističe Le Monde. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene