Obavijesti Video Pretražite Navigacija

LDP:'Priopćenje MUP-a Srbije uvreda je za javost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liberalno demokratska stranka Srbije (LDP) izrazila je ogorčenost priopćenjem MUP-a Srbije kojim opovrgavaju kako je pod vozilo čelnika LDP-a Čedomira Jovanovića bio postavljen eksploziv.

MUP Srbije priopćio je kako ispod vozila kojega koristi Jovanović nije bio postavljen eksploziv ili predmet koji je mogao eksplodirati. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumnjivi paketić pod Jovanovićevim autom nije bio bomba Slika nije dostupna Srbija: Podmetnut eksploziv ispod vozila čelnika LDP-a Jovanovića

'U zamotanom kartonu bila je crvena smjesa, analizom je utvrđeno kako nema tragova eksplozivnih čestica, niti
barutnih tragova, već da se radi o uporabljenim patronama za
vatromet", navodi se u priopćenju MUP-a Srbije. 

U petak navečer osiguranje restorana 'Mistika' u središtu Beogradaprijevilo je da je ispod automobila LDP-a postavljen eksploziv.

Madiji prenose kako je Jovanović u restoranu bio s predsjednikom Socijaldemokratske unije Žarkom Koraćem, predsjednicom Helsinškog odbora Srbije Sonjom Biserko, političarkom Vesnom Pešić, te potpredsjednicom Hrvatskog sabora i predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić i predsjednikom Građanskog odbora za ljudska prava Zoranom Pusićem, koji su bili u Beogradu u okviru aktivnosti Igmanske inicijative. Restoran su napustili prije nego je njegovo osiguranje prijavilo da je pod automobil postavljen eksploziv.

Iz stranke LDP priopćili su kako su ogorčeni zbog priopćenja MUP-a Srbije, s obzirom na to da je bivši pomoćnik ministra policije i član Predsjedništva LDP-a Nenad Milić vidio, kako je izjavio novinarima, da je riječ o 'pet ili šest uvezanih štapina, koji su pronađeni ispod zadnjeg desnog sjedišta džipa, na kojem obično sjedi Jovanović', kao i da su Jovanoviću u posljednje vrijeme stizale prijetnje i poruke kako 'živ neće ući u Skupštinu'.

'Priopćenje MUP-a Srbije predstavlja uvredu za javnost, koja bi trebala povjerovati kako je cijela ulica u središtu Beograda bila blokirana pet sati, a automobil odnesen s mjesta događaja, a sve kako bi stručnjaci za eksploziv prepoznali patrone za vatromet', stoji u priopćenju LDP-a.

Jovanović, zbog izborne šutnje uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora, neće davati izjave sve do okončanja izbora.

Čedomir Jovanović, nekad najbliži suradnik premijera Zorana Đinđića, ubijenoga u atentatu 12. ožujka 2003. godine, na predstojećim izborima predvodi koaliciju LDP-a s Koraćevom Socijaldemokratskom unijom, Građanskim savezom Srbije Nataše Mićić i Ligom socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene