Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su bijesni na njega

MILIJUNAŠ S ULICE Lažni beskućnik zarađuje više od premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesionalni prosjaci sve su veći problem za maleni grad.

Lažni beskućnik i prosjak koji dnevno uspije od građana 'iskamčiti' i do 5000 kuna dignuo je na noge gradić u Velikoj Britaniji.

Prema riječima šefa odjela za okoliš Wolverhamptona Stevea Evansa, gradske vlasti suočavaju se s poplavom lažnih beskućnika od kojih jedan, prema njihovim procjenama, zaradi i do 500 funti na dan proseći novac. Po toj računici, godišnji iznos koji dobije na ulici je oko 1,3 milijuna kuna što je tek neznatno manje od primjerice godišnje plaće britanskog premijera Davida Camerona.

'Dobrodušni i naivni građani koji izlaze iz šoping centra rado udijele koju funtu prosjacima, od kojih su mnogi tek prevaranti koji imaju dom, a koji novac potroše uglavnom na alkohol', pojasnio je Evans.

Upravo je takav i profesionalni prosjak s početka priče koji, prema Evansovim riječima, uopće nije beskućnik i živi na sasvim pristojnom imanju. Osim gradskih vlasti, 'bogati prosjak' navukao je i bijes pravih beskućnika koji smatraju da to što radi nije pošteno prema njima, piše Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene