Tigar (Foto: Arhiva/AFP)
Tigar (Foto: Arhiva/AFP)

Dva lava, dva tigra, jaguar i medvjed pobjegli su iz zoološkog vrta u njemačkom gradu Lünebachu. Lavovi, tigrovi i jaguar uhvaćeni su u poslijepodnevnim satima, dok su vlasti medvjeda prethodno uspjele usmrtiti.


Životinje su pronađene na teritoriju ZOO-a pomoću drona. Zasad nije poznato jesu li morale biti uspavane te gdje se trenutno nalaze.

Vezani članci Lavovi i ljudi (Foto: Screenshot/YouTube) Stvarnost nije ''Kralj lavova'': Bliski susreti turista i lavova koje se gleda s ruba sjedala Dvoje ubijenih u napadu u Njemačkoj (Foto: AFP) Napad ispred sinagoge u Njemačkoj: Ubijene dvije osobe, napadač sve snimao i prenosio uživo

Lokalne njemačke vlasti savjetovale su građanima grada Lünebacha na zapadu Njemačke da ne izlaze iz domova te da prijave vlastima ako vide neku od navedenih životinja na ulicama grada, javlja BBC.

Lokalni mediji prenose da su životinje pobjegle iz privatnog zoološkog vrta Eifel, nakon velike poplave koja se dogodila tijekom noći s četvrtka na petak.

Vlasti zasad nemaju pouzdanih informacija gdje se pet velikih mačaka trenutačno nalazi, a moguće je da su još uvijek i u samom zoološkom vrtu, piše Süddeutsche Zeitung.

Navedeni zoološki vrt u vlasništvu je obitelji Wallpott i nalati se na 30 hektara te udomljuje gotovo 400 životinja, odnosno 60 različitih vrsta životinja, uključujući sibirske tigrove i lavove.

Taj je zoološki vrt pokrenut 1965. godine, a u početku je imao samo pse, magarce i divlju svinju. Godišnje ga posjećuje 70.000 ljudi.