Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u BiH

Lavina na Bjelašnici, poginuo boarder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U lavini koju je u nedjelju na skijalištu na Bjelašnici kod Sarajeva izazvala skupina boardera jedna je osoba poginula a dvije su spašene iz snježnih nanosa, prenijeli su lokalni mediji pozivajući se na sarajevsko Županijsko tužiteljstvo.

Prema dostupnim informacijama skupina od dvanaest boardera je tijekom dana izazvala snježnu lavinu izašavši izvan osiguranog skijaškog područja. Snježni nanos koji su pokrenuli trojicu je boardera povukao u provaliju duboku oko dvije stotine metara.

Spasioci su odmah pozvani i uspjeli su na vrijeme pronaći dvojicu zatrpanih boardera no do trećega koji je bio ispod nanosa snijega visine pet metara uspjeli su doći kada više nije davao znakove života.

Uprava skijališta izrazila je žaljenje zbog ove tragedije upozoravajući istodobno koliko je rizično izlaziti izvan označenog područja sigurnog za skijanje. (Hina)

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene