Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U divljini lavovi su među najzastrašujućim životinjama na Zemlji - lukavi predatori cijenjeni zbog svoje moći i prirodne ljepote. Ali kada su zatvoreni iza neprobojnog stakla, lako se zaboravi ono što ih čini kraljevima životinja.


Video koji je snimljen u ZOO vrtu Chiba u Japanu najbolje pokazuje činjenice - trenutak u kojem se lav baca na neprobojno staklo iza kojeg se nalazi dječak.

Vezani članci Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 1 U Londonu uhićen muškarac koji je izbo vjernika tijekom molitve u džamiji Dan nakon napada u gradu Hanauu Detalji masakra u Njemačkoj: Napadač iz Hanaua ekstremni je desničar, ubio je i vlastitu majku, među žrtvama i trudnica

Iako su neki lokalni mediji izvijestili o incidentu i opisali potez kralja životinja kao igru, to je bilo sve samo ne igra, što dokazuje brzina i žestina njegovih pokreta, piše Dodo.

'Lavovi su divlji predatori i kada mu je dijete okrenulo leđa u njegovim je očima postalo plijen', kazao je aktivist Adam M. Roberts iz neprofitne organizacije Born Free USA. 'Neprobojno staklo ga drži unutra i frustrira njegove prirodne instinkte. Srećom za obitelj, jer da ta prepreka nije izdržala posljedice bi bile katastrofalne'.