Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lauri Bush uklonjen maligni tumor na koži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvoj dami SAD-a Lauri Bush početkom studenoga uklonjen je karcinom kože na desnoj potkoljenici, a da je zahvati obavljen nije objavljeno sve do jučer navečer, prenosi dnevni list "USA Today".

Objašnjavajući zašto to sve do sada nije objavljeno, tajnica za odnose s javnošću Prve dame Susan Whitson kazala je: "Taj medicinski zahvat je privatna stvar gospođe Bush, no kada su nas danas mediji to pitali, odgovorili smo na pitanje".

Pročitajte i ovo Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska Obitelj Ljutić zajednički se bori s bolešću (Foto: Dino Ljutić) Mjesec borbe protiv raka dojke Dirljiva priča Ane Mari i Dina: Borba mlade obitelji kojoj pomaže cijela Hrvatska

Primijećeno je da Laura Bush nosi zavoj na desnoj nozi prije izbora 7. studenoga, a Whitson je tada kazala da je riječ o čiru na potkoljenici.

Potkraj listopada načinjena je biopsija jer čir nije zacjeljivao i
utvrđeno je da je riječ o malignom tumoru kože tipa SCC, koji zahvaća epidermu, srednji sloj kože, objasnila je Whiston.

Po riječima glasnogovornice tumor veličine novčića otkriven je na vrijeme i uklonjen malim kirurškim zahvatom pod lokalnom anestezijom.

"USA Today" naglašava kako je to drugi puta u ovoj godini da Bijela kuća kasni s priopćenjem. U veljači Bijela kuća je čekala gotovo cijeli dan prije nego je objavljeno da je potpredsjednik Dick Cheney nastrijelio kolegu lovca tijekom lova na prepelice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene