Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iran opovrgava

Lansiranje iranskog satelita nema vojnu svrhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je objavio da lansiranje njegova prvog satelita nema 'vojnu svrhu', nakon zabrinutosti koju je izrazila međunarodna zajednica.

Lansiranje satelita je 'znanstveni i tehnički pothvat i nema vojnu svrhu', kazao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hasan Kaškavi. Iran je objavio da je u orbitu poslao u ponedjeljak navečer prvi satelit uz pomoć rakete Safir-2. Satelit nazvan 'Omid' (nada) stopostotno je iranske proizvodnje. 

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Pariz, London i Washington zabrinuti zbog lansiranja satelita

'To je prvi satelit lansiran u povijesti naše nacije, a nosila ga je raketa Safir-2', istaknula je iranska novinska agencija Fars. Zapadne sile nisu skrivale zabrinutost zbog balističke sposobnosti Irana nakon lansiranja satelita. U prošlosti su kritizirale svemirski program Irana, strahujući da služi prije svega razvijanju sposobnosti za balističke udare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene