Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbo policajca na prosvjedu

"Lako je Muslimana optužiti za terorizam, ali Dženan nema veze s tim"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac (20) kojeg njujojrška policija sumnjiči da je u srijedu ubo policajca u vrat tijekom prosvjeda u New Yorku podrijetlom je iz Bosne.

Riječ je o Dženanu Čamoviću, a rođak s kojim su razgovarali federalni antiteroristički istražitelji tvrdi da se radi o mirnom mladiću koji nikada nije izražavao mržnju prema policiji niti se priklonio terorizmu. 

Pročitajte i ovo Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija Policija, ilustracija bilo je tragova krvi Noćno divljanje u Vrgorcu: Pijani razbijali lokal pa napali policiju

Rođak, muškarac srednjih godina čije ime nije objavljeno, kazao je da je Dženan odgojen i odrastao u SAD-u i govori samo engleski jezik.

„Poštujem snage reda, ali lako je Muslimana optužiti za terorizam. To je prvo što nekome padne napamet kad se spomene Musliman“, rekao je rođak razgovarajući s agentima FBI-ja ispred stambene zgrade u Brooklynu gdje Čamović živi s roditeljima i sestrom.

Prema pisanju NY Posta, Čamović ranije nije bio predmet praćenja antiterorističkih jedinica no nakon napada u srijedu navečer na prosvjedu zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda na njegovim društvenim mrežama navodno su pronađene poruke mržnje prema snagama sigurnosti.

Policajci su prema Čamoviću te večeri ispalili 22 metka od čega ga je pogodilo osam. On se i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene