Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Smatraju je favoritkinjom

Lagarde najavila kandidaturu za MMF

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska ministrica financija Christine Lagarde, koju smatraju favoritkinjom za mjesto nove predsjednice Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF), na kojem bi zamijenila svojeg sunarodnjaka Dominiquea Straussa-Kahna, i službeno je u srijedu najavila svoju kandidaturu uz objašnjenje da bi željela dobiti 'široki konsenzus'.

'Nakon dobrog promišljanja i razgovora s predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem te premijerom Francoisom Fillonom, koji su me u potpunosti poduprli, odlučila sam se kandidirati za mjesto direktorice MMF-a', rekla je Lagarde na konferenciji za novinare održanoj u Parizu.

Pedesetpetogodišnja Lagarde radila je u velikoj tvrtki kao odvjetnica i tečno govori engleski jezik. 'Nisam ni kandidatkinja eurogrupe niti europska kandidatkinja, ali ni francuska kandidatkinja', istaknula je ona.

U zajedničkom priopćenju predstavnici Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike kritizirali su EU-ove dužnosnike i zatražili da se pravilo o tomu da na čelu MMF-a uvijek bude Europljanin izmijeni. Spomenuto pravilo na snazi je od osnivanja MMF-a 1945. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi podaci MMF objavio prognozu za svjetsko gospodarstvo Ilustracija Upozorava MMF Sukob u Gazi mogao bi utjecati na gospodarstvo: "Postoji mogućnost viših cijena nafte i plina"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene