Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kvadriplegičarka krenula sama na 12-tjedno jedrenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ona je dokaz kako ništa u životu nije nemoguće. Ima 36 godina i vlasnica je dva rekorda. Iako je paralizirana od vrata nadolje i može pomicati samo glavu, oči i usta, bavi se jedrenjem.

Hilary Lister ušla je u knjigu rekorda 2005. godine te postala prvi kvadraplegičar koji je samostalno preplovio engleski kanal.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV HDZ VS. HDZ Velika pobuna u Dubrovniku! Prijepori oko brze ceste do zračne luke u Konavlima vrijedne 400 milijuna eura: "Ovo je postalo političko pitanje" Obnova na Trgu pravde - 3 rok do 2026. godine Zagreb će imati novi trg i garažu za 1600 automobila, sve će koštati 93 milijuna eura

Jučer je krenula na novo putovanje u jedrilici oko britanskih otoka koje će trajati 12 tjedana.

- Kada živite u kolicima 24 sata dnevno, biti u jedrilici je kao da letite, rekla je Hilary Lister.

Jedrilicu pokreće puhanjem kroz slamke te na takav način kontrolira jedra.

-Imali smo mnogo tehničkih stvari koje smo trebali napraviti u brodskoj elektronici, a sada smo ih riješili i ona je potpuno spremna. Najveći izazov za nju je onaj psihički, jer ne zna kako će njezino tijelo reagirati svaki put kad jedri. Najduža etapa trajati će 18 sati, a druge bi trebale biti između pet i šest. Svaku večer pristajat će uz obalu osim ako se vrijeme ne pogorša. Unaprijed smo isplanirali mjesta zaustavljanja, a Hilary će jedriti četira dana u tjednu, rekao je direktor projekta Tony Leppard.

Hilary će pratiti ekipa s mora i sa kopna. Članovi njezina tima kažu kako je ona spremna i neustrašiva mlada dama.

Nada se da će u ovom projektu prikupiti novac za svoju zakladu 'Hilary's Dream Trust', kojoj je cilj pomoći osobama sa invaliditetom da se bave jedrenjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene