Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ona je dokaz kako ništa u životu nije nemoguće. Ima 36 godina i vlasnica je dva rekorda. Iako je paralizirana od vrata nadolje i može pomicati samo glavu, oči i usta, bavi se jedrenjem.


Hilary Lister ušla je u knjigu rekorda 2005. godine te postala prvi kvadraplegičar koji je samostalno preplovio engleski kanal.

Vezani članci Boris Milošević Milošević o izgradnji stambeno poslovnog naselja u Petrinji: ''Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti detalje'' Boro Nogalo Građani se okupili u znak podrške bivšem ravnatelju i suradnicima, Bandić poručio: "Čitat ćete što su radili"

Jučer je krenula na novo putovanje u jedrilici oko britanskih otoka koje će trajati 12 tjedana.

- Kada živite u kolicima 24 sata dnevno, biti u jedrilici je kao da letite, rekla je Hilary Lister.

Jedrilicu pokreće puhanjem kroz slamke te na takav način kontrolira jedra.

-Imali smo mnogo tehničkih stvari koje smo trebali napraviti u brodskoj elektronici, a sada smo ih riješili i ona je potpuno spremna. Najveći izazov za nju je onaj psihički, jer ne zna kako će njezino tijelo reagirati svaki put kad jedri. Najduža etapa trajati će 18 sati, a druge bi trebale biti između pet i šest. Svaku večer pristajat će uz obalu osim ako se vrijeme ne pogorša. Unaprijed smo isplanirali mjesta zaustavljanja, a Hilary će jedriti četira dana u tjednu, rekao je direktor projekta Tony Leppard.

Hilary će pratiti ekipa s mora i sa kopna. Članovi njezina tima kažu kako je ona spremna i neustrašiva mlada dama.

Nada se da će u ovom projektu prikupiti novac za svoju zakladu 'Hilary's Dream Trust', kojoj je cilj pomoći osobama sa invaliditetom da se bave jedrenjem.