Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Erdogan tvrdi jedno, Kurdi drugo

Kurdima stiže u pomoć 1300 vojnika Slobodne sirijske vojske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Stranka demokratske unije (PYD) prihvatila je pojačanje od 1300 boraca Slobodne sirijske vojske. U tijeku su pregovori kako bi se dogovorilo kojim će putem stići', rekao je Erdogan. Kurdi tvrde da takav dogovor - ne postoji.

Kurdskim borcima koji brane sirijski grad Kobani pod opsadom džihadista bit će poslano pojačanje u ljudstvu - 1300 pripadnika Slobodne sirijske vojske, rekao je u petak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Slika nije dostupna Klicali iz kamiona 'Oni koji se ne boje smrti' napokon zadovoljni - 'Ušli smo!'

'Stranka demokratske unije (PYD) prihvatila je pojačanje od 1300 boraca Slobodne sirijske vojske. U tijeku su pregovori kako bi se dogovorilo kojim će putem stići', rekao je Erdogan u Tallinu na konferenciji za novinare održanoj zajedno sa svojim estonskim kolegom Toomasom Hendrikom Ilvesom.

U udarima koalicije ubijeno više od 500 džihadista u Siriji

No u razgovoru za kurdsku novinsku agenciju Firatnews šef PYD-a Saleh Muslim je kategorički opovrgao izjavu turskoga predsjednika.

'To nije istina. Nema nikakve potvrde Slobodne sirijske vojske o takvome dogovoru', rekao je Muslim optuživši Tursku da želi stvoriti pomutnju.

Na konferenciji za novinare Erdogan je rekao da bi na kraju samo 150 iračkih kurda, pešmerga trebalo stići u Kobani preko Turske. Jučer je najavljeno da će ih stići 200. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene