Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon višemjesečne borbe

Kurdi protjerali džihadiste IS-a iz Kobanea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurdski borci, uz potporu zračnih udara koalicije na čelu s SAD-om, u ponedjeljak su preuzeli potpunu kontrolu nad sirijskim gradom Kobaneom, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Grad na granici s Turskom, poznat i kao Ajn al-Arab, postao je simbol borbe protiv brutalnih sunitskih džihadista Islamske države (IS), koji su ga gotovo osvojili prije tri mjeseca, nakon zauzimanja golemih područja Iraka i Sirije od početka ofenzive u lipnju 2014.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć napokon stigla Kobane: Amerikanci bacili Kurdima 27 paketa naoružanja, streljiva i medicinskih potrepština Slika nije dostupna Zauzeli srce Kobanija IS osvaja: Kurdi bježe od pokolja!

Snage sirijskog Kurdistana, poznate kao YPG, uz pomoć iračkih kurdskih boraca pešmerga, nakon četveromjesečnih borbi uspjele su potisnuti džihadiste IS-a i s posljednjih uporišta na istočnim rubovima grada, prioćio je SOHR.

Novo oružje Islamske države: Na gradove bacaju bombe pune otrovnih škorpiona!

Dužnosnik tog sirijskog grada Idris Nasan u telefonskoj izjavi za Reuters rekao je da je pola grada potpuno uništeno, a ostatak je pretrpio velike štete, zbog čega su mnogi stanovnici postali beskućnici. Naglasio je kako u gradu nedostaje vode, struje, bolničkih kapaciteta i hrane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene