Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef Hypo banke

Kulterer oslobođen krivnje za pronevjeru 2.15 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Wolfgang Kulterer, bivši šef austrijske Hypo banke, oslobođen je dviju optužbi na sudu.

Kulterera i njegova dva suradnika iz Hypo banke austrijski sud oslobodio je odgovornosti za slučaj odobravanja kredita teškog dva milijuna eura zrakoplovnoj tvrtki Styrian Spirit i za slučaj pronevjere koji se odnosi se na kredit od 150.000 eura privatnom detektivu Dietmaru Guggenbichleru, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Maratonski iskaz Afera Hypo: Kulterer ostaje u istražnom zatvoru

>> Kulterer na sudu: Nisam kriv!

Austrijski sud presudio je u korist Kulterera uz objašnjenje da tužiteljstvo nije imalo nikakve konkretne dokaze protiv njega i dvojice njegovih bivših kolega. Kultereru je prijetilo 10 godina zatvora, a austrijsko tužiteljstvo isticalo je kako je Kulterer 'štancao' kredite na zahtjev lokalnih političara.

Podsjetimo, Hypo banka je 2009. nacionalizirana, a prethodno tome bila je pod kontrolom njemačke banke BayernLB. Kulterer je još 2008. godine priznao krivnju na optužbe za lažno vođenje računa i kažnjen je sa 140.000 eura. U to vrijeme nije imao nikakvu formalnu ulogu u Hypo banci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene