Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripremajući valjuške od riže, jedan je kineski kuhar umjesto brašna umiješao otrov za štakore, što je života koštalo njega i još petero ljudi, izvijestili su u ponedjeljak kineski mediji.


Šestero ljudi umrlo je nakon što su prošloga tjedna pojeli juhu s rižinim valjušcima, a policija istražuje je li kuhar hranu otrovao svjesno ili nesvjesno.

Vezani članci Slika nije dostupna Poznati kuhar preporučio biljku koja izaziva halucinacije pa čak i smrt Slika nije dostupna Nevjernom suprugu ispekla voćni kolač s otrovom za štakore

Chen Ruyan, koji je radio u postaji za reciklažu u kineskoj
provinciji Hubei, prošle je nedjelje pripremao ručak.

- Tijekom kuhanja, Chen je uočio da je rižino tijesto koje je
pripremao za 'tangyuan' (rižini valjušci) prevodeno, pa je odlučio dodati još rižinog brašna. Nažalost, umjesto brašna uzeo je otrov za štakore koji je držao zajedno s namirnicima kao što je brašno, pa je otrov umiješao u tijesto, piše list Shanghai Daily.

Policijski istražitelji utvrdili su da se Chen bavio prodajom otrova za štakore, te da ga je ostavio u kuhinji.

U Kini je otpočela široka kampanja za veću sigurnost hrane, nakon što su brojni incidenti narušili njezinu reputaciju kao velikog izvoznika hrane.

Vlada je zabrinuta i za nisku razinu sigurnosti hrane među Kinezima, budući da su učestala izvješća o trovanju hranom, posebno u školskim kantinama i restoranima.