Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuhar zamijenio brašno otrovom za štakore, 6 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremajući valjuške od riže, jedan je kineski kuhar umjesto brašna umiješao otrov za štakore, što je života koštalo njega i još petero ljudi, izvijestili su u ponedjeljak kineski mediji.

Šestero ljudi umrlo je nakon što su prošloga tjedna pojeli juhu s rižinim valjušcima, a policija istražuje je li kuhar hranu otrovao svjesno ili nesvjesno.

Pročitajte i ovo Ilustracija: Thinkstock Istraga Razotkriven muškarac koji je godinama prodavao otrov te je kriv za smrt više od 130 ljudi: "On je zlo" Ozlijeđeni u napadu (Foto: AFP) "Mnoge žrtve su žene i djeca'' Užas u Siriji: U brutalnom kemijskom napadu poginulo najmanje 70 ljudi

Chen Ruyan, koji je radio u postaji za reciklažu u kineskoj
provinciji Hubei, prošle je nedjelje pripremao ručak.

- Tijekom kuhanja, Chen je uočio da je rižino tijesto koje je
pripremao za 'tangyuan' (rižini valjušci) prevodeno, pa je odlučio dodati još rižinog brašna. Nažalost, umjesto brašna uzeo je otrov za štakore koji je držao zajedno s namirnicima kao što je brašno, pa je otrov umiješao u tijesto, piše list Shanghai Daily.

Policijski istražitelji utvrdili su da se Chen bavio prodajom otrova za štakore, te da ga je ostavio u kuhinji.

U Kini je otpočela široka kampanja za veću sigurnost hrane, nakon što su brojni incidenti narušili njezinu reputaciju kao velikog izvoznika hrane.

Vlada je zabrinuta i za nisku razinu sigurnosti hrane među Kinezima, budući da su učestala izvješća o trovanju hranom, posebno u školskim kantinama i restoranima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene