Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje se 1.300 bangladeških ribara, od ukupno 1.800 koliko ih se smatralo nestalima nakon oluje koja je u srijedu zahvatila Bengalski zaljev, vratilo živo i zdravo svojim obiteljima.


Vlada u Dacci u nedjelju je objavila kako je najmanje 1.788 ribara otišlo na 391 brodici i nije se javilo nakon oluje. 

Vezani članci Grom, ilustracija Sedam je osoba umrlo, a tri su ozlijeđene u udaru groma: Preminula djeca igrala se na mobitelu Kristijan Zović iz Ceha za ribarstvo i akvakulturu Inteligentni su, simpatični, ali zbog njih ribari na more idu s grčem u želucu: "Ulov u većini slučajeva ovisi o njihovoj dobroj volji""

U oluji koja je u srijedu zahvatila Bengalski zaljev poginule su 54 osobe.

Prema riječima Kazi Obaidura Rahmana koji je zadužen za obalno područje Bargune, broj nestalih ribara smanjen je na oko 400 osoba.

'Vrijeme je mirno i omogućuje ribarima da se vrate s otoka i mangrova Sunderbansa gdje su se sklonili za vrijeme oluje', kazao je.

U regiji Sunderbansa, blizu morske granice između Indije i
Bangladeša, oko 80 kilometara južno od Calcutte, nalazi se najveća šuma mangrova na svijetu koja spada u svjetsku baštinu UNESCO-a.

Oluje i cikloni koji nastaju u Bengalskom zaljevu u rujnu i listopadu usmrćuju svake godine stotine osoba, ubijaju stoku i uništavaju nasade kultura u regiji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju