Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kući se vratilo 1 300 ribara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje se 1.300 bangladeških ribara, od ukupno 1.800 koliko ih se smatralo nestalima nakon oluje koja je u srijedu zahvatila Bengalski zaljev, vratilo živo i zdravo svojim obiteljima.

Vlada u Dacci u nedjelju je objavila kako je najmanje 1.788 ribara otišlo na 391 brodici i nije se javilo nakon oluje. 

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 3 Bio je u BiH Osuđeni zločinac u tišini se vratio: "Normalno sam prešao granicu i bez problema se krećem po Hrvatskoj" Stigli prvi BBB - 1 Kakva farsa Mogu li pristigli Boysi na derbi s Hajdukom? "Dinamo čeka da policija povuče prvi korak, a policija prikuplja informacije"

U oluji koja je u srijedu zahvatila Bengalski zaljev poginule su 54 osobe.

Prema riječima Kazi Obaidura Rahmana koji je zadužen za obalno područje Bargune, broj nestalih ribara smanjen je na oko 400 osoba.

'Vrijeme je mirno i omogućuje ribarima da se vrate s otoka i mangrova Sunderbansa gdje su se sklonili za vrijeme oluje', kazao je.

U regiji Sunderbansa, blizu morske granice između Indije i
Bangladeša, oko 80 kilometara južno od Calcutte, nalazi se najveća šuma mangrova na svijetu koja spada u svjetsku baštinu UNESCO-a.

Oluje i cikloni koji nastaju u Bengalskom zaljevu u rujnu i listopadu usmrćuju svake godine stotine osoba, ubijaju stoku i uništavaju nasade kultura u regiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene