Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres u himalajskom području

'Kuće sravljene sa zemljom': Poginulo najmanje 110 stanovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni helikopteri uspjeli su doprijeti do udaljenih sela na sjeveroistoku Indije, odsječenih od svijeta nakon potresa jačine 6,9 koji je u nedjelju pogodio to himalajsko područje, u kojem je u četiri zemlje poginulo najmanje 110 stanovnika.

Seljani iz indijske države Sikkim ispričali su novinarima kako su odroni s planina 'sravnili kuće sa zemljom', usmrtivši velik broj mještana. Odroni tla i klizišta u potpunosti su blokirali jedinu cestu koja vodi prema sjeveru Sikkima, gdje je bio epicentar potresa, onemogućivši dolazak u taj dio spasilaca i usporivši evakuaciju ozlijeđenih helikopterom.

Vlasti glavnoga grada države Sikkim, Gangtoka, u četvrtak ujutro izvijestile su da je, prema zadnjim podacima u cijeloj državi smrtno stradalo 78 osoba. Još je osamnaest osoba poginulo u dvjema susjednim indijskim državama. Šest ih je poginulo u Tibetu, šest u Nepalu i jedna osoba u Butanu. (Hina)

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene