Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva skupina

Kubanski politički zatvorenici stižu u Madrid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva skupina bivših kubanskih političkih zatvorenika, koju je režim u Havani odlučio osloboditi, stići će u utorak redovitom zrakoplovnom linijom u Madrid, izvijestilo je u ponedjeljak španjolsko ministarstvo vanjskih poslova.

'Još ne znamo koliko će točno bivših zatvorenika doputovati tim zrakoplovom, od njih ukupno 17, koliko su ih u zadnjih nekoliko sati oslobodile kubanske vlasti, stoji u izvješću ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kuba pušta političkog zatvorenika Najduže zatvoreni neprijatelj države ide na slobodu Slika nije dostupna Nakon smrti Orlanda Zapate Zapatero zahtijeva oslobađanje svih kubanskih političkih zatvorenika

Kubanske vlasti u subotu su počele postupno oslobađati političke zatvorenike. Prva skupina, koju će činiti 17 zatvorenika bi, u skladu s dogovorom o postupnom oslobađanju 52 zatvorenika, u Španjolsku, svojim obiteljima trebala stići u utorak. Riječ je o najvećem broju oslobođenih političkih zatvorenika, otkad je Raul Castro, nakon što se s predsjedničke dužnosti zbog bolesti povukao njegov brat Fidel, preuzeo vlast. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene