Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kubanske vlasti proglasile su u petak povišen stupanj pripravnosti u Havani čiju su povijesnu jezgru pogodile manje poplave, a na istok zemlje stigao je uragan Tomas donoseći sa sobom jake pljuskove.


Dio Malecona, glasovita šetališta uz more u Havani, bio je u petak zatvoren za promet po odluci kubanske civilne zaštite, zbog snažnih valova koje je podigao silan vjetar.

Vezani članci Ela Vuković (Foto: Domagoj Blažević i Petar Santini) Zagreb su na jedan dan zapalili vrući kubanski ritmovi: Pogledajte tko je zanjihao bokovima! Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Je li Kuba naprednija od Hrvatske: Prema riječima ovog zastupnika - jest, i to na gotovo svim razinama

Havanu, grad s 2,2 milijuna stanovnika, prošlog je mjeseca pogodila tropska oluja Paula pod čijim se naletom srušilo dvadesetak oronulih zgrada u starome gradu.

Usto, na istoku zemlje i dalje je na snazi 'crveni' stupanj uzbune, zbog prolaska uragana Tomasa ispred zapadne obale Haitija, nedaleko odatle.

Uragan prve - najslabije - kategorije na Saffir-Simpsonovoj ljestvici usmrtio je tri osobe na Haitiju kojim hara i epidemija kolere. (Hina)