Grupa migranata po noći
Grupa migranata po noći Foto: DNEVNIK.hr

Dva muškarca ubijena su u četvrtak u obračunu među ilegalnim migrantima kod Cazina u sjeverozapadnoj Bosni, potvrdili su u večernjim satima iz lokalne policije. Tamošnji mediji prenose i da je kasnije tijekom večeri ozljedama zadobivenim u tučnjavi podlegao još jedan muškarac.


Migranti su se sukobili kod sela Šturlić u blizini granice s Hrvatskom, a policiju je o tome izvjestio mještanin. Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić potvrdio je kako je policijska ophodnja koja je poslana na teren na poprištu sukoba zatekla dvojicu muškaraca koji nisu davali znakove život. Kasnije tijekom večeri ozljedama je podlegao još jedan muškarac.

Vezani članci Migranti, ilustracija Ubijen migrant kod Sarajeva, izboli ga nožem: Najavljeno zatvaranje dva migrantska centra kod Bihaća Migranti, ilustracija Stanje u BiH sve napetije: U Unsko-sanskoj županiji 10 tisuća ilegalnih migranata

"Na tijelu su imali vidne ozljede nanesene hladnim oružjem", kazao je Šiljdedić.

Policija je utvrdila i kako je u ovom sukobu veći broj migranata ozljeđen.

Županijski ministar unutarnjih poslova Nermin Kljajić kazao je kako u tom dijelu BiH imaju sve većih problema s migrantima koji tamo počinju masovno dolaziti.

"Posljednjih dana primjetno je i da velik broj migranata dolazi iz Republike Srpske. Mnogo ih se nalazi u šumama, a ima više od 30 postavljenih šatora. Samo na području Tržca se nalazi oko 500 migranata", kazao je Kljajić kako ga citira portal "Dnevnog avaza". (D.B./Hina)