Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kruzer Balmoral koji plovi rutom Titanica obilježavajući 100. godišnjicu njegova potonuća u utorak je bio primoran vratiti se prema Irskoj zbog jednog putnika sa srčanim tegobama.


Balmoral je napustio irsku luku Cobh u ponedjeljak navečer a plovio je po nevremenu kada je kapetan Robert Bamberg u utorak popodne objavio da se mora vratiti u doseg helikoptera iz Irske kako bi se oboljeli putnik mogao evakuirati.

Miles Morgan, čelnik tvrtke Miles Morgan Travel koja je iznajmila brod, novinarima je rekao da će se brod vratiti 20 nautičkih milja kako bi došao u doseg helikoptera.

'Ocjenjuje se da stanje putnika nije opasno po život', rekao je. Morgan nije znao reći hoće li evakuacija oboljelog putnika utjecati na mogućnost broda da na vrijeme stigne na mjesto gdje je 1912. potonuo Titanic.

Vezani članci Migranti na brodu (Foto: AFP) Maroko: Iz Sredozemnog mora spašeno 70 migranata, sedmero mrtvih Slika nije dostupna FASCINANTNA ANIMACIJA Pogledajte iz minute u minutu kako je tonuo Titanic

>> Brod Balmoral isplovio na putovanje tragičnom rutom Titanica

Sto godina nakon isplovljavanja Titanica, iz britanskog Southamptona istom rutom prema New Yorku isplovio je kruzer Balmoral, a na njemu su i brojni potomci putnika s Titanica koji žele obnoviti uspomene na članove svojih obitelji.

Na Balmoralu je 1309 putnika, isto koliko ih je bilo na Titanicu. U 02:20 sati 15. travnja, u vrijeme i na mjestu Titanicova udara u santu leda, trebala bi se održati komemoracija na brodu. (Hina)