Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici s Kinom

Krivolovci ubili zaštićenog sibirskog tigra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krivolovci u Rusiji ubili su primjerak jedne od najugroženijih životinja na svijetu, sibirskog tigra.

Tigra su pronašli članovi međunarodne organizacije za zaštitu životinja, IFAW, zajedno s lokalnim rendžerima u ruskoj provinciji Primorye na istoku zemlje blizu granice s Kinom. Na tom području, vjeruje se, živi još oko 300 do 400 tigrova, koliko ih je još ostalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putin za rođendan dobio mladunče sibirskog tigra Slika nije dostupna Nakon 30 godina tigrovi ponovno viđeni u indijskoj prašumi

>> Ilegalno tržište ugrozilo tigrove

Lokalni rendžeri su uhitili četiri krivolovca koje povezuju sa smrću petogodišnjeg mzužjaka. Tigar je jednog lovca ozlijedio i nalazi se u bolnici, dok se ostala trojica nalaze u policijskoj postaji. Ukoliko im se dokaže krivnja prijeti im najmanje tri godine zatvora ili kazna od 20 tisuća dolara.

Vlade 13 zemalja u kojima žive tigrovi trebali bi se sastati na summitu u St. Petersburgu kako bi spasili ovu vrstu od izumiranja. Prošli mjesec uhićeno je 25 osoba pod sumnjom da su trgovali djelovima tijela ove zaštićene vrste. U akciji koja je trajala dva mjeseca i u kojoj je sudjelovao i Interpol, zaplijenjeno je 50 kilograma tigrovih kostiju, uključujući kosture i lubanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene