Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kritičar Kremlja ne smije na izbore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske izborne vlasti zapriječile su danas protivniku Kremlja Mihailu Kasjanovu sudjelovanje na predsjedničkim izborima u ožujku na kojima će biti izabran nasljednik predsjednika Vladimira Putina.

Izborno povjerenstvo jednoglasno je odbilo registrirati Kasjanova zbog tehničkih pogrešaka, uključujući krivotvorenje koje je, kako je reklo, nađeno u potpisima potrebnim za njegovu registraciju kao kandidata za glasovanje 2. ožujka.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin odgovor Macronu Nova prijetnja iz Kremlja: "Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, izravni je sukob neizbježan" Ilustracija napetosti među silama NATO-ova najveća vojna vježba u više desetljeća uznemirila Rusiju, oglasio se Kremlj: "To je prijetnja za nas"

Diskvalifikacija Kasjanova uklanja otvorenog protivnika Kremlja iz natjecanja za koje oporba kaže kako je već naklonjeno u korist Dmitrija Medvedeva kojega kao svoga nasljednika podržava Putin.

Kasjanov, koji je bio Putinov prvi premijer, imao je malo izgleda za pobjedu, prema istraživanjima javnoga mišljenja koja su mu davala manje od 1 posto potpore.

Kasjanov je optužio Kremlj da nastoji ometati njegovu kampanju što su dužnosnici zanijekali.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene