Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krijumčarenje cigareta: Đukanović voljan surađivati s talijanskim pravosuđem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je na tiskovnoj konferenciji u Parizu da je spreman do kraja surađivati s talijanskim pravosuđem kako bi se napokon riješio sumnje da je sudjelovao u međunarodnom krijumčarenju cigareta.

"Želim završiti s tim. Ne želim da se ovo nastavi. Spreman sam do kraja surađivati s talijanskim pravosuđem", rekao je Đukanović koji je 20. veljače opet izabran za premijera, nakon što je u listopadu 2006. dao ostavku kako bi se bavio poduzetništvom.

Pročitajte i ovo Ilustracija od 3. travnja Novi val poskupljenja cigareta: Pogledajte nove cijene Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene

Podsjetio je da je istraga o krijumčarenju za koje je osumnjičen, "završena" i da je "spis u rukama glavnog tužitelja u Bariju".

Sud u Bariju u lipnju 2007. službeno je obavijestio Đukanovića i nekolicinu njegovih suradnika o zaključcima predistrage pokrenute u 1999. godine.

Događaji za koje ga se sumnjiči zbili su se od 1994. do 2002., kada je Đukanović bio predsjednik Republike koja je tada bila dio Srbije i Crne Gore.

Đukanović je optužen da je švicarskom državljaninu Francu Della Torreu dodijelio licenciju za uvoz 1.000 tona cigareta mjesečno koje su krijumčarske mreže iz Crne Gore dopremale u Italiju.

Državno tužiteljstvo u Napulju, na jugu Italije, izdalo je 2003. uhidbeni nalog za Mila Đukanovića koji nije postao pravovaljan jer je crnogorski čelnik tada uživao imunitet sukladno međunarodnom pravu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene