Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Košta 54 milijuna dolara

Krenula najveća kampanja protiv pušenja u povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) krenuo je u novu reklamnu kampanju protiv pušenja, s ciljem da uznemirujućim svjedočanstvima i fotografijama šokira pušače.

Njihov novi napor u suzbijanju pušenja suočen je s jednom činjenicom, koja kaže kako još od 2003. godine, unatoč brojnim kampanjama protiv, da se broj pušača u SAD-u nije smanjio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uznemirena javnost Prvi na svijetu zabranili su potpunu prodaju duhana, a sada su donijeli novu odluku doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa"

>> Barem danas nemojte zapaliti cigaretu!

'Kad pogledamo unazad nekoliko desetaka godina, u dane pušenja u zrakoplovima i dizalima, jasno se vidi koliko smo napredovali', istaknula je Kathleen Sebelius, tajnica odjela zdravstva i ljudskih resursa u CDC-ju, a prenosi AP.

Nova oglasna kampanja osmišljena je i kao poziv na buđenje američkoj javnosti i pušačima, koji možda ne shvaćaju u potpunosti opasnosti s kojima su suočeni dugotrajnim pušenjem cigareta. na nju je potrošeno, odnosno izdvojeno čak 54 milijuna dolara i ujedno dosad najveća koju je CDC pokrenuo.

U oglasima bivši pušači govore o tome kako ih je pušenje dovelo do, primjerice, operacije srca, traheotomije i gubitaka udova te paralize. Svjedočanstva su uznemirujuća, no osim pokazivanja ožiljaka i drugih tjelesnih nedostataka, više nisu opterećena grafički neukusnim porukama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene