Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje financijske pomoći

Kremlj: Rusija mora čuti grčke prijedloge prije bilo kakve odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj je u petak objavio da će Rusija morati čuti prijedloge Grčke prije nego poduzme bilo kakvu akciju, nakon što je ruski dužnosnik rekao da je Moskva spremna ponuditi financijsku pomoć Grčkoj.

Upitan je li Rusija zaista spremna ponuditi pomoć, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da treba pričekati dok se završe razgovori između grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i ruskog predsjednika Vladimira Putina u petak u Sankt Peterburgu, na marginama gospodarskog foruma.

Pročitajte i ovo Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar

"Kako bi razmotrili ovo pitanje, prvo moramo čuti neki prijedlog, neku inicijativu grčkih partnera. Pričekajmo razgovore... i potom ćemo vas izvijestiti", rekao je Peskov.

Cipras: Grčka će ostati u eurozoni

Potpredsjednik ruske vlade rekao je ranije u petak da je Rusija spremna razmotriti pitanje davanja financijske pomoći Grčkoj. "Poduprijet ćemo svako rješenje o reguliranju grčke krize koje predlože Grčka i naši europski partneri", rekao je Arkadij Dvorkovič u televizijskom intervjuu čije je dijelove objavila agencija TASS.

"Najvažniji za nas su investicijski projekti i trgovina s Grčkom. Ako je potrebna financijska potpora, razmotrit ćemo to pitanje", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene