Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ne za sada"

Putin ipak ne dolazi u Srbiju: Kremlj opovrgnuo izjavu veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanik Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je u utorak da će ruski predsjednik Vladimir Putin posjetiti Srbiju u "listopadu ili studenom", ali je Kremlj kasnije opovrgnuo svog diplomatu rekavši da odluka o Putinovu posjetu još nije donijeta, prenose beogradski mediji.

"Ne, za sada ne", odgovorio je glasnogovornik Kremlja Dmitroj Peskov na pitanje novinara da li je poznat datum posjeta ruskog šefa države Srbiji, javila je agencija Beta iz Moskve, pozivajući se na Tass.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

Na pitanje da li je počela priprema tog posjeta, Peskov je rekao kako "za sada nije jasno".

Prema izvješću agencije Tanjug iz Moskve, glasnogovornik Kremlja rekao je kako za sada nema konkretnih termina kada bi taj posjet mogao biti realiziran, niti je potvrdio da se već priprema.

Premda je službeni Beograd ranije više puta najavio kako Putina očekuje u studenom, na proslavi stogodišnjice pobjede Antante u Prvom svjetskom ratu, veleposlanik Čepurin je novinarima rekao da će Putin posjetiti Srbiju "u listopadu ili studenom".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je ruski šef države prihvatio njegov poziv da "do kraja godine" posjeti Srbiju.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene