Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova klima

Kremlj: Nagrada Obami jača rusko-američke odnose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je u subotu kako se nada da će dodjela Nobelove nagrade za mir američkom predsjedniku Baracku Obami dati 'dodatni poticaj' unapređenju rusko-američkih odnosa.

'Ovaj potez Odbora za dodjelu Nobelove nagrade tumačim kao dokaz realne vizije dinamike globalnoga razvoja', rekao je Medvedev u priopćenju u kojemu čestita Obami. 'Nadam se da će ta odluka dati dodatni poticaj našim zajedničkim naporima u stvaranju nove klime u međunarodnoj politici', dodao je ruski predsjednik.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Vladimir Putin odgovor Macronu Nova prijetnja iz Kremlja: "Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, izravni je sukob neizbježan"

Obama je jedno od najznačajnijih svjetskih priznanja osvojio u petak u iznenađujućoj odluci Odbora kojom su u većoj mjeri priznata njegova obećanja nego konkretna postignuća i koja je diljem svijeta izazvala podijeljene reakcije. Obamina administracija obećala je 'zaokret' u američko-ruskim odnosima koji su pali na razinu iz Hladnoga rata tijekom predsjedanja bivših predsjednika Georgea W. Busha i Vladimira Putina, današnjeg ruskog premijera. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene