Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah na cestama

Krava bježi policiji, ne 'pada' ni na bika kao mamac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yvonne je postala najpopularnija krava u Njemačkoj.

Priča o Yvonne počela je kada je u svibnju pobjegla sa farme u Bavariji. Krava je mjesecima živjela slobodno sve dok nije dospjela na crnu listu policije. Naime, vlasti su odredile da je krava Yvonne opasna nakon što je skoro skrivila sudar. Lovci su dobili dopuštenje da je ubiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stočar zaradio kaznu Šetnja sa suprugom i psom skrenula neočekivanim putem kad ga je krava bacila u zrak: ''Ne bih više u polje s kravama'' Spašena krava Bircan svaki život VIDEO I Bircan je spašena ispod ruševina: Pogledajte emotivnu reakciju vlasnice, hranila ju je svaki dan

No, prvo je trebaju naći jer im Yvonne već duže vrijeme uspješno bježi. Tu su i aktivisti za prava životinja koji žele spasiti kravin život. Pri tome se služe raznim trikovima, dovode joj najboljeg prijatelja Waltrauda i bika Waldija kako bi je izvukli iz šume na čistinu, piše Reuters.

No, ona ih je samo pogledala iz daljine i pobjegla. Po šumi su postavljene zamke sa sijenom, a bik je namjerno stavljen u blizinu. Policija je ogradila cijelo područje, te je ograničila brzinu na 30 kilometara. Svi se pitaju kako im krava tako dugo bježi.

'Vrlo je pametna. Ako krava provede tjedan dana u šumi, ako slobodno trči uokolo, onda postane jako pametna i povlači se. Njezino ponašanje postane kao kod divljih životinja, primjerice, jelena', rekao je Johann Wintersteller, zaposlenik skloništa za životinje, koji je kupio Yvonne. Osim velike medijske pažnje Yvonne je osvojila i Facebook, gdje ima 10.000 fanova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene