Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo bi 'neprikladno'

Kraljica Sofija otkazala posjet Elizabeti II. zbog Gibraltara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska kraljica Sofija otkazala je posjet Londonu gdje je trebala prisustvovati dijamantnom jubileju britanske kraljice Elizabete II., u povodu 60-te godišnjice njezina dolaska na tron.

Posjet je otkazan uslijed nesuglasica između Madrida i Londona oko Gibraltara, objavio je jučer glasnogovornik španjolske kraljevske kuće.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac UŽIVO IZ LONDONA Reporterka Dnevnika Nove TV na ispraćaju Elizabete II.: "Sve je prošlo besprijekorno. Trebat će vremena da se sada sve vrati u normalu" Barbara Štrbac Uživo za Dnevnik Nove TV U Londonu važna večer za novog kralja: "Ovo je njegovo vatreno krštenje"

>> Kraljica Elizabeta najavila potvrdu ugovora o ulasku RH u EU

Španjolska vlada smatra kako je neprikladno da u ovakvim okolnostima, kraljica Sofija prisustvuje Elizabetinoj obljetnici, stoji u priopćenju za novinare. Prošli je tjedan službeni Madrid veleposlaniku Velike Britanije u Madridu dao na znanje kako je nezadovoljan predviđenim posjetom Gibraltaru princa Edwarda i njegove supruge Sophie Rhys-Jones od 11. od 13. lipnja.

Španjolci su u skladu sa Sporazumom iz Utrechta 1713. ustupili Gibraltar Velikoj Britaniji, no službeni Madrid odavno traži povrat te enklave, a London to odbija tvrdeći da su se njegovi stanovnici 1967. izjasnili, preciznije odlučili ostati pod vlašću Ujedinjenog Kraljevstva. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene