Kit Kat (Foto: Georg Wendt/DPA/PIXSELL)
Kit Kat (Foto: Georg Wendt/DPA/PIXSELL) Foto: Georg Wendt/DPA/PIXSELL

Nakon sage koja je trajala 16 godina Europa je proizvođaču Nestle poručila kako ne može posjedovati dizajn, odnosno oblik čokolade Kit Kat koja se sastoji od 4 "prutića".


Europski sud obacio je žalbu proizvođača čokolade Nestle koji je tvrdio da posjeduje, odnosno ima prava na oblik omiljene čokoladice Kit Kat.

Vezani članci Harvey Weinstein - 8 Nova presuda za silovanje: I sud u Los Angelesu nekadašnjeg holivudskog moćnika proglasio krivim Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Marić: "Nakon analize presude Suda EU-a vidjet će se daljnji potezi"

Naime, Nestle je proveo više od desetljeća na borbu da zaštiti oblik te čokolade, protiv čega se žestoko borio njihov suparnik Cadbury.

Presuda donesena u srijedu potvrdila je da je prethodni sud bio u pravu kada je poništio odluku Europske skupine za zaštitne znakove.

Današnja presuda mogla bi privesti kraju sagu koja se pokazala skupom za obje strane i stati na kraj zaštićenom europskom statusu koji je do sada imala ova čokolada.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju