Kit Kat (Foto: Georg Wendt/DPA/PIXSELL)
Kit Kat (Foto: Georg Wendt/DPA/PIXSELL) Foto: Georg Wendt/DPA/PIXSELL

Nakon sage koja je trajala 16 godina Europa je proizvođaču Nestle poručila kako ne može posjedovati dizajn, odnosno oblik čokolade Kit Kat koja se sastoji od 4 "prutića".


Europski sud obacio je žalbu proizvođača čokolade Nestle koji je tvrdio da posjeduje, odnosno ima prava na oblik omiljene čokoladice Kit Kat.

Vezani članci Branislav Smiljanić i Sena Krupić Udovica osječkog glumca kojeg je usmrtio mladić: "Zahtjev za smanjenje kazne pokazuje da on ne razumije kakvo je zlo učinio" Tomislav Saucha na izricanju presude za aferu dnevnice - 3 Sutkinja oprala Sauchu: "Ovo je ogromna sramota za mladog političara na početku karijere"

Naime, Nestle je proveo više od desetljeća na borbu da zaštiti oblik te čokolade, protiv čega se žestoko borio njihov suparnik Cadbury.

Presuda donesena u srijedu potvrdila je da je prethodni sud bio u pravu kada je poništio odluku Europske skupine za zaštitne znakove.

Današnja presuda mogla bi privesti kraju sagu koja se pokazala skupom za obje strane i stati na kraj zaštićenom europskom statusu koji je do sada imala ova čokolada.