Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica: Uhićenje Karadžića veliki uspjeh i napredak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši srbijanski premijer i predsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da se uhićenje Radovana Karadžića prikazuje kao veliki uspjeh i napredak, a riječ je o trenutku kada EU i SAD provode snažan pritisak da Srbija prizna neovisnost Kosova, prenosi agencija Beta.

On je u izjavi za dnevnik "Večernje novosti" od srijede kazao da se na Srbiju sada čini pritisak kako bi se legaliziralo otimanje Kosova. Dodao je da SAD i EU provode dodatni pritisak da se poveća broj država koje će priznati neovisnost Kosova a EULEX bi trebao preuzeti ovlasti UNMIK-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj suđenja U Beogradu oslobođeni Mladićevi pomagači Slika nije dostupna Rektorski zbor hrvatskih visokih učilišta 'Novim zakonima ne gubi se sveučilišna autonomija'

"DSS je dva puta u posljednje vrijeme upozoravao da zbog oslobađajućih presuda ratnim zločincima Haradinaju i Oriću Srbija mora otvoriti pitanje ima li Haaški tribunal uopće legitimitet suda koji može pravedno suditi optuženima za ratne zločine".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene