Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak stare politike

Koštunica: Nova vlada će destabilizirati Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik oporbene Demokratske stranke Srbije (DSS) i bivši srbijanski premijer, te nekadašnji predsjednik SR Jugoslavije Vojislav Koštunica ocijenio je u nedjelju da će rekonstruirana vlada, čija se prisega očekuje u ponedjeljak, potpuno destabilizirati zemlju, a izvanredne izbore sugerirao kao najbolje rješenje.

Koštunica je u izjavi, koju prenose beogradski elektronički mediji, naveo kako program rekonstruirane vlade predstavlja pouzdan dokaz da će ona 'potpuno destabilizirati zemlju, nastaviti politiku razbijanja Srbije i ekonomskog pustošenja države'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

>> Koštunica 2006. spriječio pregovore o predaji Ratka Mladića

Nova vlada, uvjeren je Koštunica, namjerava nastaviti staru politiku poniznog potčinjavanja Srbije Europskoj uniji, kao i provođenja 'protuustavnog i antidržavnog bruxelleskog sporazuma i podržavanje antisrpkih kosovskih izbora', kao i da nastavi staru ekonomsku politiku koja će dovesti do potpunog sloma zemlje.

Koštunica drži da će stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 1. rujna predstavljati razoran udarac za srpsko gospodarstvo.

'Nova, preobučena vlada sa starom politikom predstavlja kobnu prijetnju za Srbiju, i građani Srbije su postali taoci politike za koju Srbija nije glasala na izborima', navodi se u Koštuničinoj pisanoj izjavi.

On je istaknuo da će 'država veoma skupo' platiti postojanje ovakve vlasti sve dok se Srbija ne izbori za politiku koja će, prije svega, voditi računa o nacionalnim i ekonomskim interesima, što je, kako ocjenjuje Koštunica, 'moguće samo izvanrednim izborima'.

Novi ministri rekonstruirane vlade Srbije bi, kako je najavljeno, trebali prisegnuti u ponedjeljak nakon što u parlamentu Srbije bude okončana rasprava o novoj vladi, čiju su rekonstrukciju vladajuće stranke počele dogovarati prije skoro tri mjeseca.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između EU-a i Srbije stupio je u subotu na snagu, budući da je EU 24. srpnja izvijestila Srbiju da je okončan postupak potvrde sporazuma u državama članicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene