Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pola mjeseca

Kosovski Srbi uklanjaju barikade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom noći na srijedi uklonjene su barikade koje su Srbi sa sjevera Kosova pola mjeseca držali u Leposaviću na cesti koja vodi ka graničnom prijelazu Jarinje, te je započelo njihovo uklanjanje u Zupču dok u Rudaru one 'iz tehničkih razloga' još ostaju, objavljuju u srijedu beogradski mediji.

Vozilima međunarodne misije omogućen je promet čitavim sjeverom Kosova, a očekuje se da KFOR poštuje privremeni sporazum dogovoren s vladom Srbije o slobodi prometa robe na prijelazima Brnjak i Jarinje, prenose mediji. Nakon neuspješnog pokušaja u utorak da se održi sjednica predstavnika Srba iz četiri općine na sjeveru Kosova, dogovoreno je da 'krizni stožeri' općina odlučuju o uklanjanju barikada i eventualnim njihovim daljnjim akcijama.

Srbijanski ministar za Kosovo Goran Bogdanović u utorak je nakon odgode zajedničke sjednice predstavnika općina na sjeveru Kosova u kojima većinski žive Srbi rekao da će privremeni sporazum vlade Srbije, Kosova i KFOR-a o rješavanju krize ipak biti realiziran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTIGNUT DOGOVOR Vučić nakon sastanka sa Srbima na Kosovu: "Ujutro počinje uklanjanje barikada" Neredi na Kosovu - 2 Barikade na sjeveru Kosova Traži se rješenje za krizu: SAD i EU objavili zajedničko priopćenje o situaciji na Kosovu

Napetosti na sjeveru Kosova izbile su prije dva tjedna pošto su kosovske vlasti pokušale zauzeti dva granična prijelaza prema Srbiji u tom dijelu zemlje, Jarinje i Brnjak, kako bi i tu preuzele kontrolu na granici i nametnule embargo na uvoz robe iz Srbije.U sukobima koji su uslijedili ubijen je kosovski policajac, a lokalni Srbi podigli su barikade na prometnicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene