Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Parlament Kosova je u četvrtak usvojio zakon koji predviđa teške sankcije za Kosovare koji sudjeluju u sukobima u inozemstvu, što je mjera kojom pokušava odbiti mlade od pridruživanja militantnoj skupini Islamska država.


Taj zakon od ukupno pet članaka predviđa sankcije do 15 godina zatvora za Kosovare koji se priključe stranim postrojbama, bilo da se radi o vojsci, policiji ili paravojnoj formaciji.

Vezani članci Slika nije dostupna Vraćen dio teritorija Ramadija, počeli zračni napadi u Palmiri - Oči uprte u Washington, što će odlučiti? Slika nije dostupna Pao je Ramadi: 'Vojska bježi, grad je potpuno zauzet. Situacija je sve gora'

Prema procjenama ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, oko 300 državljana Kosova su bili ili su još u redovima džihadista u Siriji i u Iraku, a oko 15 ih je tamo ubijeno.

Zastave IS-a ponovno u BiH!

Policija Kosova je uhitila u kolovozu i rujnu prošle godine 55 osoba osumnjičenih za pridruživanje džihadistima u Siriji i za širenje radikalnog islama i vojačenje dragovoljaca za džihad u Siriji i u Iraku.

Tužiteljstvo Kosova je početkom ožujka optužilo sedam Kosovara za terorizam jer su se namjeravali pridružiti skupini Islamska država u Siriji i zbog vojačenja džihadista.

Velika većina od oko 1,8 milijuna Kosovara su umjereni muslimani. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook