Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: U Mitrovici mirno, Srbi najavljuju nove prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napetost u sjevernoj Mitrovici, nakon krvavog sukobljavanja srpskih prosvjednika s pripadnicima NATO-a i UNMIK policije u kojemu je jedna osoba poginula, a više desetaka njih ranjeno, polako jenjava, a očekuje se kako će mirno biti i tijekom predstojećeg vikenda.

U sukobima u ponedjeljak, prilikom upada međunarodnih snaga i pripadnika UNMIK policije u zgradu dvaju sudova koju su od petka bili zaposjeli bivši djelatnici srpske nacionalnosti, smrtno je smrtno stradao pripadnik ukrajinske policije u sklopu UNMIK-a i ozlijeđeno nekoliko desetaka pripadnika KFOR-a i prosvjednika.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Policajci UNMIK-a i Kosovske policijske službe (KPS) vrše ophodnju gradom, a vojnici iz francuskog sastava KFOR-a, u borbenim vozilima i naoružani, čuvaju zgradu suda u Mitrovici oko koje je stavljena bodljikava žica.

Srbi u Mitrovici očekuju kako će predstavnici pravosuđa UNMIK-a tijekom vikenda pokušati u dogovoru s pregovaračkim timom za povratak srpskih djelatnika sudova naći rješenje za taj problem.

Srbi nude dogovor, a ako do njega ne dođe najavljuju od ponedjeljka nove, svakodnevne mirne prosvjede ispred ulaza u zgradu sudova u sjevernoj Mitrovici, u koju se žele vratiti te zahtijevaju da ti sudovi budu pod jurisdikcijom Beograda, a ne Kosova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene