Kadri Veseli (Foto: AFP)
Kadri Veseli (Foto: AFP) Foto: Afp

Srpski mediji javljaju o namjeri kosovskih vlasti da 14. prosinca osnuju svoju vojsku.


Potvrdio je tu vijest i predsjednik kosovskog parlamenta, Kadri Veseli, koji je na svojoj službenoj Facebook stranici napisao: "14. prosinca 2018. službeno ćemo imati Vojsku Kosova. Ovo je datum kada ćemo u parlamentu Kosova glasati za transformiranje kosovskih sigurnosnih snaga u vojsku. Sretno i čestitke svima od nas".

Vezani članci Ana Brnabić (Foto: AFP) Brnabić: "I vojska je jedna od opcija, nećemo gledati novo etničko čišćenje Srba i nove oluje" Neredi na Kosovu (Foto: AFP) Srpska lista izlazi iz kosovske vlade: "Dijalog nema smisla jer Priština demonstrira silu"

Odbor za unutarnje poslove kosovskog parlamenta izglasao je paket nacrta zakona o transformaciji kosovskih snaga sigurnosti u vojsku, piše B92.

Za taj prijedlog je, prema pisanju medija, glasano jednoglasno. Na sjednici nisu bili prisutni predstavnici oporbene Srpske liste.

Srpska lista priopćila je kako kosovski političari jednostranim i nezakonitim mjerama prijete miru.

"Srpska lista najoštrije osuđuje ovakvo djelovanje i naglašavamo da naši zastupnici nikada neće podržati formiranje nekakve vojske. Istovremeno, zahtijevamo od međunarodne zajednice da najoštrije reagira ili da se javno izjasni kako nije sposobna održati mir i red na ovim prostorima", dodaje se u priopćenju Srpske liste.