Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo ne odustaje od neovisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski pregovarači spremni su za svaku vrstu međunarodnih pritisaka u posljednjem krugu pregovora o statusu Kosova, ali neće prihvatiti ništa manje od neovisnosti Kosova.

Glasnogovornik pregovaračkog tima Skender Hyseni  naglasio je da će Kosovo bez odugovlačenja poslije 10. prosinca proglasiti neovisnost i zatražiti njezino službeno priznavanje.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

Hyseni je kazao da ne očekuje postizanje dogovora u nastavku pregovora te naglasio će Kosovo koordinirati sve svoje aktivnosti s međunarodnom zajednicom, prvenstveno s "onima koji podržavaju neovisnost Kosova".

"Sve što bi značilo nešto manje od neovisnosti ili neku vezu sa Srbijom neprihvatljivo je", istaknuo je Hyseni.

On je dodao da bi kosovska strana željela da se pitanje neovisnosti Kosova riješi rezolucijom Vijeća sigurnosti UN, no da "kosovska strana neće ostati talac nedostatka volje jedne strane".

Hyseni je kazao da će Beograd biti krivac ako međunarodna trojka konstatira da su pregovori propali.

Na trodnevnom sastanku s "trojkom" i srbijanskim izaslanstvom, početkom sljedećeg tjedna u Badenu, kosovski pregovarači će još jednom predstaviti prijedlog o dobrosusjedskim odnosima Kosova i Srbije, kao dviju suverenih i neovisnih država. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene