Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski Times

'Kosovo je postalo država užasa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovskom premijeru Hashimu Thaciju prijeti istraga Eulexa zbog navodne umiješanosti u trgovinu ljudskim organima.

Tako bar tvrdi britanski Guardian prema kojem je Euleks izvijestio kako će ispitati optužbe prema kojima je Thaci šef mafijaške kriminalne mreže povezane s trgovinom organa. Kako javlja dopisnik lista kosovski mediji o optužbama premijera poklanjaju manje pažnje nego drugdje u svijetu jer se 'novinarima na Kosovu prijeti smrću kada kritiziraju Vladu'.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Slika nije dostupna Poziv članovima Vijeća Europe Priština poziva na neprihvaćanje izvješća o navodnoj trgovini organima

Također, na optužbe se osvrnuo i Times gdje se ističe kako je Thaci optužen za zločine od kojih se 'čovjeku smuči' te opisuju Kosovo kao 'državu užasa'.

>> 'Ozbiljno razmatramo navode o teškim zločinima Thacija'

'Neovisnost Kosova je gotov čin, ali je njegovo uključenje u europsku obitelj sada dovedeno u pitanje i parlament u Prištini mora zatražiti odgovornost zbog optužbi iznesenih protiv Thacija', piše Times ističući kako je vlast na Kosovu u rukama grupe bandita te će, ako se navodi ne istraže, Kosovo biti samo 'najnovija u tužnom nizu neuspjelih država'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene