Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: Formiranje vlade sljedeće godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova kosovska vlada na čelu s premijerom Hashimom Thaqijem bit će formirana poslije Nove godine, navodi danas vodeći prištinski dnevnik na albanskome Koha Ditore.

Demokratska partija Kosova Hashima Thaqija kao pobjednik izbora postigla je suglasnost s Demokratskim savezom Kosova predsjednika Fatmira Sejdiua o formiranju vladajuće koalicije, ali još uvijek nisu službeno potpisali sporazum.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Zakonski rok za održavanje prve sjednice novog sastava kosovske skupštine istječe 5. siječnja 2008., ali zasad nije jasno hoće li se na prvoj sjednici, koja bi se navodno trebala održati 4. siječnja, glasovati i o sastavu vlade.

Predsjedništvo Demokratskoga saveza tijekom sastanka u petak ocijenilo je da je "Demokratska partija Kosova odgovorna za odgodu potpisivanja sporazuma, jer još uvijek nije pojasnila svoj prijedlog".

Načelno, dvije stranke već su se usuglasile da će Demokratski savez imati poziciju predsjednika Kosova, jednog zamjenika premijera i pet ministara, ali još uvijek nije jasno koja će to ministarstva biti.

Koha Ditore, pozivajući se na svoje izvore, također navodi da je civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker "kritizirao" Thaqija i Sejdiua za odugovlačenje.

"Tijekom jučerašnjih odvojenih sastanaka s Thaqijem i Sejdiuom, civilni upravitelj UN-a na Kosovu je tražio da se oni maksimalno angažiraju za formiranje nove vlade i parlamenta", rekli su izvori za list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene