Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na njoj će nastupiti ugledni toreadori

Korida se nakon šest godina vraća na javnu televiziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok raste protivljenje koridama u Španjolskoj, javna televizija vraća se prijenosima u rujnu, gotovo šest godina nakon što su borbe s bikovima nestale s malog ekrana.

Prva korida prenosit će se 5. rujna iz Valladolida, a na njoj će nastupiti ugledna imena poput Juliana Lopeza 'El Julija', Josea Marije Manzanaresa i Talavantea, ističe se u priopćenju TVE, javna televizija čija se uprava promijenila u lipnju.

'Španjolska televizija ocjenjuje da događaj takve važnosti mora biti dostupan svim španjolskim ljubiteljima borbi s bikovima', ističe se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi zakon Kraj višestoljetne tradicije: Posljednja korida u Kataloniji Slika nije dostupna 'Toro de fuego' VIDEO: Korida s bikom koji ima baklje na rogovima

>> Posljednja borba bikovima završila tučnjavom između fanova i aktivista

Javna tv prekinula je prijenose korida krajem 2006. zbog visokih troškova prava na prijenos i ograničene publike. Početkom 2011. televizija je objavila kako neće biti prijenosa, jer oni idu u vrijeme kad djeca gledaju televiziju.

Korida iz Valladolida bit će prva u 'kratkom i simboličnom nizu manifestacija koje postaja namjerava emitirati', zaključuje TVE. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene